Американската автомобилостроителна компания General Motors е на печалба от 300 милиона долара

...
Американската автомобилостроителна компания General Motors е на печалба от 300 милиона долара
Коментари Харесай

GM - единственият от голямата тройка в САЩ с печалба за първото тримесечие

Американската автомобилостроителна компания General Motors е на печалба от 300 милиона $ през първото тримесечие на годината. Това се показва в официално съобщение на компанията, представено от Асошиейтед прес и ТАСС. Чистата облага на GM през първите три месеца на годината е 300 милиона $, а приходите са 32,7 милиарда $.

Компанията прави оценка директните и косвените си загуби от последствията от пандемията от новия ковид на 1,4 милиарда $. Ликвидните средства в салдото на GM са 33,4 милиарда $, включвайки кредитна линия от към 16 милиарда $, предоставена през март.

И въпреки всичко, GM е единственият от тройката автомобилни колоси в Съединени американски щати, който е на облага през първите три месеца на годината, отбелязва " Уолстрийт джърнал ". Останалите двама Форд мотър (Ford Motor) и Фиат Крайслер са на загуба. На 18 март управленията на тези компании се споразумяха краткотрайно да затворят всичките си фабрики в Съединени американски щати поради разпространяването на новия ковид. Мярката засегна към 150 000 души, заети в тези предприятия, напомня Българска телеграфна агенция.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР